Navigating Facebook icon Navigating Google plus 
icon Navigating LinkedIn icon Navigating Twitter icon Navigating Instagram 
icon Navigating Pinterest icon Navigating YouTube icon Navigating TripAdvisor icon
ČPP
Eng Srp
+387 65 229 819 Navigating Viber icon Navigating Skype icon Navigating location icon

Meni

Rafting Smještaj Blog Ekskluzivne ponude ——— Kontakt ČPP

Jezik

Eng Srp ———
REQ

Kanjoning+
za Vaš maksimalni užitak

Ekskluzivne ponude

Mi uvažavamo naše klijente prije svega. Stoga smo pripremili veliki broj ekskluzivnih ponuda mimo čistog raftinga. Želimo da svojim gostima priuštimo potpuni doživljaj široke oblasti kanjona Tare.
I ovaj put, možete birati između jednodnevnih i višednevnih aranžmana zavisno od Vaših potreba i obaveza.
Pozivamo Vas da detaljno istražite ekskluzivne ponude Rafting Republike Divlja rijeka.

Adrenalinski kanjoning Nevidio

Doživite svu ljepotu i otkrijte tajne kanjona Nevidio sa našim iskusnim vodičima. Kanjon Nevidio je jedan od poslednjih osvojenih kanjona u Evropi. Planinarsko društvo “Javorak” iz Nikšića je uspjelo da osvoji ovaj po mnogo čemu jedinstveni kanjon tek avgusta 1965. godine. Dio je rijeke Komarnice koja izvire sa južne strane planine Durmitor. Kanjon Nevidio  je dužine oko 3.5 km, a na pojedinim mjestima je širine samo 50 cm. Zbog male količine svjetlosti i hladne vode rijeke Komarnice u kanjonu se razvija poseban i bajkovit svijet flore i faune te čini jednu nestvarnu dimeziju koja nam daje sliku nekog drugog svijeta. Obiluje vodopadima, pjenušavim slapovima I brzacima kao i bazenima prepunim potočne pastrmke. Kanjon Nevidio čeka na Vas da ga otkrijete i uvjerite se u njegovu nestvarnu i netaknutu ljepotu.

AKTIVNOSTI: Kanjoning.

TEŽINA: Izuzetno zahtjevan izlet koji se ne preporučuje baš svakome. Potrebna odlicna fizička spremnost, plivačke sposobnosti i hrabrost.

SMJEŠTAJ I HRANA:

U cijenu je uključen ručak, transport terenskim vozilima, vodič, oprema i takse. U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: kupaće kostime i duboke sportske patike.

Organizator obezbjeđuje slijedeću opremu: kacige, neoprenska odijela, spasilačke pojaseve i neoprenske čizmice (po želji), GoPro kameru.

Lični dokumenti.

Duboke ili plitke sportske patike.

DUŽINA: 3.5 km

TRAJANJE: Kanjoning 150-200 min.; ukupno trajanje sa transportom 8-9 h

VELIČINA GRUPE: min. 2 osobe; max. - po dogovoru

"Okusite raj" na Trnovačkom jezeru

Izlet na Trnovačko jezero… nestvarni komad prirode u podnožju gorostasnog Maglića. Raj na zemlji. Po mnogima jedno od najljepših jezera na našem podneblju. Ovo gorsko jezero, nalazi se na nadmorskoj visini od 1517 m okruženo vrhovima visokih gora Maglića, Bioča i Volujaka. Voda ledničkog porijekla je izvanredne bistrine i smaragdno zelene boje, odlična za kupanje i osvježenje, te ribolov. U ogledalu jezera se ogledaju planinski masivi prekriveni snijegom čineći sliku koja nas fascinira i potpuno opušta. Uvijek se sa radošću vraćamo planinskim stazama do ovog čudesnog mjesta, koje je ujedno omiljeno mjesto planinara i polazna tačka za uspon na obližnje planinske gorostase. Na putu do početne tačke trekking-a, terenskim vozilima imamo vrhunski Jeep safari kroz NP SUTJESKA i u prilici smo, sa velelepnog vidikovca, baciti pogled na čarobnu prašumu Perućicu i njen vodopad Skakavac.

AKTIVNOSTI: Trekking, Jeep safari, plivanje i foto safari.

TEŽINA: Za ovaj izlet je potrebno osnovno poznavanje planinarskog hodanja i ponašanja u planini.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu je uključen lanč paket, transport terenskim vozilima, vodič i takse NPS-a. U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: mali ruksak, jaknu za vjetar i kišu, kremu za sunce, planinarsku obuću, planinarske štapove, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te kupaće kostime.

Lični dokumenti.

TRAJANJE: Uspon 70 min.; ukupno trajanje izleta 5-6 h

VELIČINA GRUPE: min. 2 osobe; max. - po dogovoru

PLAN IZLETA:

Pripreme za polazak na izlet na Trnovačko jezero. Raspored grupa (6-7 ljudi) u terenska vozila i polazak iz Rafting Republike Divlja rijeka. Jeep safari po planinskim predjelima u trajanju od oko 40 min. Dolazak na planinski prevoj Prijevor (NP Sutjeska), nomadsko katunsko naselje. Slijedi priprema opreme i kratak brifing te započinjanje trekking avanture. Pješačimo do Trnovačkog jezera u podnožju planine Maglić, najvišeg vrha Bosne i Hercegovine. Na jezeru ćemo provesti sat-dva vremena, uživati u kupanju i odmoru te fotoaparatima zabilježiti ovo parče raja na zemlji. Povratak na Prijevor do vozila te vožnja do Tjentišta.

Maglić, najviši vrh Bosne

Maglić, planina sa vrhom visokim 2386 mnv, najveći je vrh Bosne i Hercegovine, planina koja dominira svim ostalim, brojnim, visokim, divljim i lijepim planinama Nacionalnog parka Sutjeska. Impresivna stjenovita piramida mami ljude željne istinskih uzbuđenja na uspon i nudi bogatstvo spoznaja o njima samim, te o veličini, beskrajnosti, ali i krhkosti prirode i čovjeka. Planina Maglić se nalazi između rijeka: Pive, na istoku, Drine, na sjeveru, i Sutjeske, na zapadu. Na jugu se naslanja na planine Bioč i Volujak. Na istoku planina se spušta u dolinu Mratinje, gdje se nalazi velika brana na rijeci Pivi. Maglić pruža realnu mogućnost intenzivnog doživljaja neposrednog susreta sa prirodom u svoj njenoj ljepoti i divljini. Ovaj put je u kategoriji osiguranih planinarskih puteva “via feratta” i predstavlja najbliži i najpopularniji uspon na vrh. Dobro je markiran, te pruža značajnu sigurnost u orijentaciji. U ljetnim uslovima uspon ovim putem traži dobru tehniku penjanja u planinama, dobro planinarsko iskustvo, pouzdano vođstvo i značajnu pažnju.

AKTIVNOSTI: Trekking, hiking, Jeep safari i foto safari.

TEŽINA: Zahtjevan planinarski uspon. Neophodna dobra fizička pripremljenost.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu uključen lanč paket, transport terenskim vozilima, vodič i takse NPS-a. U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: mali ruksak, jaknu za vjetar i kišu, planinarsku obuću, planinarske štapove, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te kupaće kostime.

Lični dokumenti.

TRAJANJE: Trekking i hiking 4 h; ukupno trajanje izleta 6-8 h

VELIČINA GRUPE: min. 2 osobe; max. - po dogovoru

Krstarenje Pivskim jezerom

Na području Pive (sjeverno-istočna ruralna regija Crne Gore) na svakom koraku je prisutna raskošna ljepota koju može samo priroda podariti. Ono što posebno iznenađuje i zadivljuje posjetioce jeste kanjon rijeke Pive i Pivsko jezero. Jezero je vještačka akumulacija sa branom visine 220 m i izgrađeno je početkom 70-tih godina dvadesetog vijeka. Akumulacija je duga oko 45 km sa dubinom koja na pojedinim mjestima doseže 200 m i najveći je rezervoar pitke vode u Evropi. Iako ga je stvorila ljudska ruka, jezero se stopilo sa prirodnom ljepotom ovog surovog i nepristupačnog kraja čiju ljepotu najlakše možete sagledati krstareći jezerskim tamnim plavim vodama. Krstareći uživamo u ljepoti planinskih masiva, kanjona, jezerskih “fjordova”, posjećujemo pećine, a u pauzama se kupamo u njegovoj toploj vodi i fotografišemo nadrealne jezerske pejzaže.

AKTIVNOSTI: Krstarenje i plivanje.

TEŽINA: Za ovaj izlet nije potrebno prethodno iskustvo.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu je uključen ručak, transport vozilima, vodič i takse. U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te kupaće kostime.

Lični dokumenti.

TRAJANJE: Ukupno trajanje izleta 5-6 h

VELIČINA GRUPE: min. 4 osobe; max. - po dogovoru

PLAN IZLETA:

Pripreme za polazak na krstarenje Pivskim jezerom. Raspored grupa (6-7 ljudi) u terenska vozila i polazak iz Divlje rijeke do 10:30h. Vožnja terencima kanjonom rijeke Pive u pravcu Plužina oko 40 min. Po dolasku u Plužine, priremamo se za ukrcavanje i isplovljavamo iz pristaništa Rosulje. Prvo odredište krstarenja je pećina Oteša, atraktivno turističko izetište, a potom se upućujemo prema Podvođu, rukavcu jezera koji krase mirne zeleno-modre uvale kristalno bistre vode. Poslije sat vremena plovidbe se upućujemo prema kampu “Robinzon” smještenom na obali jezera i dostupnom jedino plovilima. U kampu, u hladovini grabove i hrastove šume odmaramo uz cvrkut ptica dok domaćini pripremaju ručak. Na meniju pastrmka i povrće sa roštilja uz domaći sir i hljeb. Poslije ručka osvježenje domaćom rakijom i svježim voćem, kupanje u toploj jezerskoj vodi i sunčanje na plutajućoj platformi. U poslepodnevnim časovima se ponovo ukrcavamo i plovimo u pravcu Plužina. Obilazimo ostrvo Gradec te se na kraju krstarenja iskrcavamo na pristaništu Rosulje. Slijedi povratak u kompleks Divlja rijeka.

 

Nacionalni park Sutjeska i Tjentište

Opis

Oprema

Neophodno

Info

Krstarenje Višegradom i Andrićgradom

“Na tom mestu gde Drina izbija celom težinom svoje vodene mase, zelene i zapenjene, iz prividno zatvorenog sklopa crnih i strmih planina, stoji veliki i skladno srezani most od kamena, sa jedanaest lukova širokog raspona.“

Ivo Andrić

Višegradska ćuprija na Drini je zadužbina velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića. On je jedan od velikih osmanskih vojskovođa porijeklom iz Bosne. Rodio se u okolini Višegrada 1505. ili 1506. godine, a kao dijete pravoslavnih roditelja. U to vrijeme postojao je običaj poznat kao Divširma, odnosno „Danak u krvi”. Srpska djeca su na silu otimana i odvođena u Tursku gdje su prevođena u islam i školovana u njihovim vojnim školama gdje su postajali Janjičari, elitni vojnici turskog carstva. Na vrhuncu svoje moći veliki vezir naređuje da se u Višegradu na Drini sagradi most kome ravna nema.

Most je izgrađen u periodu od 1571. do 1577. godine, a gradio ga je tada najčuveniji turski arhitekta Kodža Mimar Sinan. Izgrađen je u istočnjačkom stilu i predstavlja remek djelo tadašnjeg graditeljstva.

U prošlosti kanjon Drine je bio poznat po velikim brzacima i bukovima, kao i starim drvenim splavovima koji su ih krotili. Krajem 60-ih godina prošlog vijeka u Perućcu je sagrađena hidroelektrana Bajina Bašta, koja je ovaj dio toka rijeke Drine pretvorila u mirno jezero dugo 54 km. Ubrzo poslije toga splavove zamijenjuju turistički brodovi „Lotika“ i „Omorika“ koji prevoze turiste na relaciji Višegrad-Perućac i obratno.

AKTIVNOSTI: Krstarenje, plivanje i obilazak istorijskih znamenitosti.

TEŽINA: Za ovaj izlet nije potrebno prethodno iskustvo.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu je uključen ručak, transport vozilima, vodič i takse. U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te kupaće kostime.

Lični dokumenti.

TRAJANJE: Ukupno trajanje izleta 5-6 h

VELIČINA GRUPE: min. 4 osobe; max. - po dogovoru

PLAN IZLETA:

Pripreme za polazak na krstarenje jezerom Perućac. Raspored grupa (6-7 ljudi) u kombi vozila i polazak iz Divlje rijeke do 8:30 h. Vožnja kanjonom rijeke Drine u pravcu Visegrada u trajanju oko 90 min. Po dolasku u Višegrad, pripremamo se za ukrcavanje i isplovljavamo iz pristaništa. Krstarenje jezerom u trajanju 5-6 h, u toku kog ste u mogućnosti plivati, fotografisati i uživati u čarima kanjona Drine. U toku krstarenja, organizovan je ručak. Nakon povratka u Višegrad, obilazimo stari most, ćupriju i Andrićgrad. Slijedi povratak u kompleks Divlja rijeka.

 

Divlja rijeka Vukuša Pliješ

Lagana planinarska avantura od Rafting Republike Divlja rijeka do planinskog vrha Pliješ (1717 mnv) koji je ujedno i jedan od vrhova koji kanjon Drine čini drugim najdubljim kanjonom Evrope. Od obale rijeke Drine (437 mnv) se uspinje staza kroz lokalna sela na planinu Vukušu (1415 mnv) sa koje je nestvaran pogled na kanjone rijeka Tare, Pive i Drine kao i na istorijski i geografsko značajno mjesto, mjesto gdje Tara i Piva čine Drinu. Pašnjacima, proplancima i četinarskim šumama staza vodi do planine Pliješ.

AKTIVNOSTI: Trekking.

TEŽINA: Lagan uspon za koji nije potrebno planinarsko iskustvo.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu je uključen lanč paket i vodič, a u mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo sportsku obuću sa debljim đonom, jaknu za kišu i vodu, kremu za sunce i flašu za vodu koja nije od stakla.

Nema.

DUŽINA : 4 km

TRAJANJE: 5-6 h

VELIČINA GRUPE: min. 4 osobe; max. - po dogovoru

Jeep safari Durmitor - Crna Gora

Durmitorski prsten – kružna ruta oko Durmitora, obuhvata Tarsko – Pivsku visoravan, obronke gorostasnih pivskih planina i Durmitora, visoke planinske prevoje (Sedlo, Štuoc...), presjeca kanjon rijeke Sušice (lijeva pritoka Tare), Malu Crnu Goru, planinski gradić Žabljak, selo Trsu. Iznenađuje i očarava svakog putnika, serijom planinskih i kanjonskih panorama, idiličnim prizorima iz ovog lijepog stočarskog ali i pomalo zaboravljenog kraja Crne Gore. Putujući džipovima ovom rutom, srećemo avanturiste, bajkere, bicikliste i zaljubljenike u prirodu, pijemo pivo hlađeno u snijegu i jedemo specijalitete tradicionalne crnogoske kuhinje iz bašta i torova domaćina ovog ruralnog planinskog kraja.

AKTIVNOSTI: Jeep safari i foto safari.

TEŽINA: Za ovaj izlet nije potrebno prethodno iskustvo.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu je uključen ručak, transport terenskim vozilima u toku trajanja izleta, vodič i takse NPD. U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: jaknu za vjetar i kišu, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te fotoaparat.

Lični dokumenti.

TRAJANJE: Ukupno trajanje izleta 6-9h

VELIČINA GRUPE: min. 4 osobe; max. - po dogovoru

Jeep safari Sutjeska - Bosna

Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u BiH koji je po svojim prirodnim vrijednostima i ljepotama biser Bosne i Hercegovine. Obuhvata područje Sutjeske sa strogim prirodnim rezervatom Perućica, dijelove planina Maglić (2386 m - najviši vrh u BiH), Volujaka, Vučeva i Zelengore. Zahvaljujući izvanrednim prirodnim vrijednostima i njihovoj očuvanosti NP Sutjeska je od 2000. godine uvršten u II kategoriju IUCN-a (Odjel UN-a za zaštitu prirode i prirodnih dobara).

NP Sutjeska je najraznovrsniji kompleks ekosistema na prostoru BiH i jedan od najraznovrsnijih na prostorima jugoistočne Evrope. Cijelo područje Parka odlikuje izuzetna ljepota i raznolikost oblika pejzaža – od pitomih dolina, gustih šumskih kompleksa, planinskih pašnjaka do visokih planinskih masiva. Na Zelengori se nalazi osam glečerskih jezera „gorskih očiju“, a ono što takođe karakteriše ovo područje su duboki kanjoni Sutjeske, Hrčavke i Jabučnice, bistrih planinskih rijeka bogatih potočnom pastrmkom. Veoma je dragocjen i bogat fond divljači i rijetkih biljnih vrsta, od kojih su mnoge endemske. U samom srcu Parka smješten je i strogi prirodni rezervat Perućica (1434 ha), najočuvanija i najveća prašuma u Evropi.

AKTIVNOSTI: Jeep safari, foto safari i plivanje.

TEŽINA: Za ovaj izlet nije potrebno prethodno iskustvo.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu je uključen ručak, transport terenskim vozilima u toku trajanja izleta, vodič i takse NPS. U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: jaknu za vjetar i kišu, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te fotoaparat.

Lični dokumenti.

TRAJANJE: Ukupno trajanje izleta 6-9 h

VELIČINA GRUPE: min. 4 osobe; max. - po dogovoru

OPIS IZLETA:

U toku ovog izleta, džipovima terencima prolazimo kanjonom Drine do kanjona Sutjeske i NPS-a, penjemo se ka planinskom gorostasu Magliću i zaustavljamo na obroncima prašume Perućice gdje lagano šetamo do vidikovca odakle imamo nestvaran pogled na srce prašume i vodopad Skakavac, te daljnjom vožnjom dolazimo u samo podnožje Maglića - staro katunsko naselje Prijevor. Nakon lagane šetnje proplancima i šumarcima, gdje smo u prilici ubrati kupine, maline, borovnice, šumske jagode, ljekovito bilje i jestive gljive, organizovan je ručak kraj prirodnog izvora hladne vode. U povratku svraćamo u Tjentište, obilazimo najveći otvoreni bazen Evrope i spomenike iz Drugog svjetskog rata.

Šetnja čudesnom šumom Perućicom

Prastara šuma koja oduzima dah. Perućica je jedan od najbogatijih rezervata netaknute prirode starog kontinenta. Dragulj Nacionalnog parka Sutjeska. Šuma u srcu visokih gora Maglića, Volujaka i Vučeva. Jedinstvena po ekstremnoj raznolikosti pejzaža: pitomih dolina, dubokih šuma sa stablima visine preko 60 m, prostranih gorskih pašnjaka, bistrih potoka i ledenih izvora pa sve do sniježnih planinskih vrhova. Krasi je vodopad Skakavac koji se obrušava sa litice visoke 73 m. Na ostacima prirodno umrlih stabala buja novi život sa obiljem biljnih i životinjskih vrsta, tvoreći, danas tako rijetku, prirodnu laboratoriju ogromnog značaja za naučna istraživanja i edukaciju, ali i za uživanje u čistoj i nedirnutoj prirodi. Ovdje ćete jednostavno uživati. Šuma u kojoj otkrivate pravu i iskonsku ljepotu prirode.

AKTIVNOSTI: Trekking, hiking, Jeep safari i foto-safari.

TEŽINA: Za ovaj izlet je potreban malo viši nivo (srednje teško) poznavanja planinarskog hodanja i ponašanja u planini.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu je uključen lanč paket, transport terenskim vozilima, vodič i takse NPS-a. U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: mali ruksak, jaknu za vjetar i kišu, planinarsku obuću, planinarske štapove, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te kupaće kostime.

Lični dokumenti.

TRAJANJE: Trekking I hiking 120 min; ukupno trajanje izleta 5-6 h

VELIČINA GRUPE: min. 2 osobe; max. - po dogovoru

PLAN IZLETA:

Pripreme za polazak na izlet u prašumu Perućicu. Izletnici se prevoze terenskim vozilima do Dragoš Sedla odakle počinje pješačenje do konačnog odredišta. Dolazak vozilima na Dragoš Sedlo, priprema i početak trekking ture. Dolazak pod vodopad Skakavac posle 1 h pješačenja. Polazak nazad do vozila na Dragoš sedlo odakle se vozilima vraćamo u rafting kompleks Divlja rijeka.

Perućica - čudesna šuma

Prastara šuma koja oduzima dah. Perućica je jedan od najbogatijih rezervata netaknute prirode starog kontinenta. Dragulj Nacionalnog parka Sutjeska. Šuma u srcu visokih gora Maglića, Volujaka i Vučeva. Jedinstvena po ekstremnoj raznolikosti pejzaža: pitomih dolina, dubokih šuma sa stablima visine preko 60 m, prostranih gorskih pašnjaka, bistrih potoka i ledenih izvora pa sve do sniježnih planinskih vrhova. Krasi je vodopad Skakavac koji se obrušava sa litice visoke 73 m. Na ostacima prirodno umrlih stabala buja novi život sa obiljem biljnih i životinjskih vrsta, tvoreći, danas tako rijetku, prirodnu laboratoriju ogromnog značaja za naučna istraživanja i edukaciju, ali i za uživanje u čistoj i nedirnutoj prirodi. Ovdje ćete jednostavno uživati. Šuma u kojoj otkrivate pravu i iskonsku ljepotu prirode.

Dodatno, 17 km raftinga najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare na kom je koncentracija brzaka najveća. Turističko spuštanje ovim dijelom rijeke ima tradiciju staru čitavih 100 godina.

Izlet na Trnovačko jezero… nestvarni komad prirode u podnožju gorostasnog Maglića. Raj na zemlji. Po mnogima jedno od najljepših jezera na našem podneblju. Ovo gorsko jezero, nalazi se na nadmorskoj visini od 1517 m i okruženo vrhovima visokih gora Maglića, Bioča i Volujaka. Voda ledničkog porijekla je izvanredne bistrine i smaragdno zelene boje, odlična za kupanje i osvježenje, te ribolov. U ogledalu jezera se ogledaju planinski masivi prekriveni snijegom čineći sliku koja nas fascinira i potpuno opušta. Uvijek se sa radošću vraćamo planinskim stazama do ovog čudesnog mjesta, koje je ujedno omiljeno mjesto planinara i polazna tačka za uspon na obližnje planinske gorostase. Na putu do početne tačke trekking-a, terenskim vozilima imamo vrhunski Jeep safari kroz NP SUTJESKA.

AKTIVNOSTI: Rafting, TREKKING, HIKING, Jeep safari, plivanje i foto safari.

TEŽINA: Za ovaj izlet je potreban malo viši nivo (srednje teško) poznavanja planinarskog hodanja i ponašanja u planini. U proljećnom periodu poželjno je da ste plivač.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu su uključena 3 noćenja, 3 doručka, 2 ručka, 2 večere, 2 ručka, lanč paket, transport terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana, vodiči, potrebna oprema i takse. U mogućnosti ste doplatiti za dodatne obroke, neki od naših izleta ili produženje boravka.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: mali ruksak, jaknu za vjetar i kišu, planinarsku obuću, planinarske štapove, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te kupaće kostime.

Organizator obezbjeđuje: kacige, neoprenska odijela i čizmice, rafting pojas, jakne za kišu i nepromoćive vreće.

U mogućnosti ste kupiti snimke snimljene GoPro kamerom.

Lični dokumenti.

TRAJANJE: 3 dana

VELIČINA GRUPE: min. 2 osobe; max. - po dogovoru

PROGRAM IZLETA:

1. DAN:

Dolazak u Rafting Republiku Divlja rijeka. Smještaj, večera. Druženje uz vatru i muziku.

2. DAN:

Doručak. Pripreme za polazak na izlet u prašumu Perućicu. Izletnici se prevoze terenskim vozilima do Dragoš sedla odakle počinje pješačenje do konačnog odredišta. Dolazak vozilima na Dragoš Sedlo, priprema i početak trekking ture. Dolazak pod vodopad Skakavac posle 1 h pješačenja. Polazak nazad do vozila na Dragoš sedlo (organizovan lanč paket) odakle se vozilima vraćamo u rafting kompleks Divlja rijeka. Slobodne aktivnosti do večere. Večera. Noćenje.

3. DAN:

Doručak. Zaduživanje opreme za rafting i kratke instrukcije vodiča o opremi i njenom korištenju. Svi učesnici dobijaju: kacigu, rafting prsluk i neoprenske čizme, takođe po želji i neoprensko odijelo. Raspored grupa (6-8 osoba) u terenska vozila i polazak iz Divlje rijeke u pravcu polazne tačke raftinga rijekom Tarom. Na Brštanovici, mjestu odakle počinje rafting, vodiči daju instrukcije o ponašanju na rijeci i timskom radu na čamcu. Upoznajemo se sa tehnikama veslanja, savladavamo adrenalinske brzake rijeke, te pravimo pauzu za kupanje i fotografisanje. Na mjestu gdje potok Šipčanica (desna pritoka Tare) u svom kanjonu krije dva blistava vodopada pravimo dugu pauzu. Nakon pauze za kupanje i fotografisanje, nastavljamo rafting avanturu. Savladavamo riječne brzake i prepreke. Na mjestu gdje se spajaju dvije ljepotice, Tara i Piva i nastaje rijeka Drina, čamcima zalazimo u rijeku Pivu, a malo potom pristajemo na plaži Rafting Republike Divlja rijeka gdje završavamo izlet. Poslije iskrcavanja i kratkog odmora se sa opremom vraćamo u kompleks gdje nas čeka ručak – specijalitet našeg restorana. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN:

Doručak. Pripreme za polazak na izlet na Trnovačko jezero. Raspored grupa (6-7 ljudi) u terenska vozila i polazak iz Rafting Republike Divlja rijeka. Jeep safari po planinskim predjelima u trajanju od oko 40 min. Dolazak na planinski prevoj Prijevor (NP Sutjeska), nomadsko katunsko naselje, slijedi priprema opreme i kratak brifing te počinjemo sa trekking avanturom. Pješačimo do Trnovačkog jezera u podnožje planine Maglić, najvišeg vrha Bosne i Hercegovine. Na jezeru ćemo provesti sat-dva vremena, uživati u kupanju i odmoru te fotoaparatima zabilježiti ovo parče raja na zemlji. Povratak na Prijevor do vozila te vožnja do Tjentišta. Povratak u Rafting Republiku Divlja rijeka. Ručak - na meniju specijalitet kuhinje restorana Divlja rijeka.

Daleko od civilizacije

Trnovačko jezero, nestvarni komad prirode u podnožju gorostasnog Maglića. Raj na zemlji. Po mnogima jedno od najljepših jezera na našem podneblju. Ovo gorsko jezero, nalazi se na nadmorskoj visini od 1517 m okruženo vrhovima visokih gora Maglića, Bioča i Volujaka. Voda ledničkog porijekla je izvanredne bistrine i smaragdno zelene boje, odlična za kupanje i osvježenje, te ribolov. U ogledalu jezera se ogledaju planinski masivi prekriveni snijegom čineći sliku koja nas fascinira i potpuno opušta. Uvijek se sa radošću vraćamo planinskim stazama do ovog čudesnog mjesta, koje je ujedno omiljeno mjesto planinara i polazna tačka za uspon na obližnje planinske gorostase. Na putu do početne tačke trekking-a, terenskim vozilima imamo vrhunski Jeep safari kroz NP SUTJESKA i u prilici smo, sa velelepnog vidikovca, baciti pogled na čarobnu prašumu Perućicu i njen vodopad Skakavac. Maglić, planina sa vrhom visokim 2386 mnv, najveći je vrh Bosne i Hercegovine, planina koja dominira svim ostalim, brojnim, visokim, divljim i lijepim planinama Nacionalnog parka Sutjeska. Impresivna stjenovita piramida mami ljude željne istinskih uzbuđenja na uspon i nudi bogatstvo spoznaja o njima samim, te o veličini, beskrajnosti, ali i krhkosti prirode i čovjeka. Planina Maglić se nalazi između rijeka: Pive, na istoku, Drine na sjeveru i Sutjeske na zapadu.

AKTIVNOSTI: Trekking, hiking, Jeep safari, foto safari, kampovanje i plivanje.

TEŽINA: Zahtjevan planinarski uspon. Neophodna dobra fizička pripremljenost.

SMJEŠTAJ I HRANA: U cijenu je uključen transport terenskim vozilima, vodič, takse NPS-a, kampovanje na jezeru. U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje u rafting kompleksu Divlja rijeka.

Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: veliki ruksak (60 l), jaknu za vjetar i kišu, topliju jaknu, pantalone dugih nogavica, par majica, vreću za spavanje, šator, planinarsku obuću, planinarske štapove, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te kupaće kostime.

Lični dokumenti.

Vreća za spavanje.

TRAJANJE: trekking 2 h prvi dan i 2 h drugi dan, hiking 4 h; ukupno trajanje izleta - 2 dana

VELIČINA GRUPE: min. 2 osobe – max. - po dogovoru

PLAN ARANŽMANA:

1. DAN:

Sastanak na dogovorenom mjestu do 10 h, kupovina hrane i neophodnih stvari pa polazak terenskim vozilima prema NPS-u i starom katunskom naselju Prijevor. Pakovanje stvari u rance i trekking do Trnovačkog jezera gdje podižemo kamp. Pripremanje hrane uz logorsku vatru i noćenje.

2. DAN:

Buđenje do 7 h, doručak i pripremanje za uspon na Maglić. Uspon u trajanju od 4 h. Povratak na jezero do 15 h, ručak i pripreme za polazak natrag do vozila. Povratak do dogovorenog mjesta.

Tara, Zelengora i Trnovačko jezero

Opis

Oprema

Neophodno

Info

Poruka