Navigating Facebook icon Navigating Google plus 
icon Navigating LinkedIn icon Navigating Twitter icon Navigating Instagram 
icon Navigating Pinterest icon Navigating YouTube icon Navigating TripAdvisor icon
ČPP
Eng Srp
+387 65 229 819 Navigating Viber icon Navigating Skype icon Navigating location icon

Meni

Rafting Smještaj ——— Blog Ekskluzivne ponude Kontakt ČPP

Jezik

Eng Srp ———
Šetači kroz Tara Rafting Republiku Divlja rijeka

Uživajte u prirodi i
nagradite svoja čula

Rafting Republika Divlja rijeka

Ovdje možete pogledati kratak pregled smještajnih kapaciteta unutar Rafting Republike Divlja rijeka kao i pregled nekoliko svakodnevnih aktivnosti, začinjenih pravom domaćom kuhinjom.

Amblem Tara Rafting Republike Divlja rijeka
Seoske kućice u Tara Rafting Republici Divlja rijeka
Stara kuća u kanjonu Tare Glinena kuća unutar Tara rafting kompleksa Divlja rijeka Drvena staza kroz rafting kompleks Divlja rijeka
Bungalovi unutar Tara rafting kompleksa Divlja rijeka
Pripreme za rafting Tarom unutar Divlje rijeke Restoran Divlja rijeke Apartmani unutar rafting kompleksa Divlja rijeka
Rustični namještaj unutar kompleksa Divlja rijeka Stari radio u restoranu Divlja rijeka Kuvanje ribljeg paprikaša na logorskoj vatri u kompleksu Divlja rijeka
Serviranje jutarnjeg čaja unutar rafting kompleksa Divlja rijeka
Večernja logorska vatra nakon dana provedenog u raftingu Tarom
Zabava nakon dnevnog raftinga oko logorske vatre Pečena jagnjetina kao specijalitet restorana Divlja rijeka Zabava unutar Tara rafting kompleksa Divlja rijeka

Divlja rijeka je rafting kompleks smješten u kanjonu Tare. Nalazi se u blizini Šćepan Polja, odnosno granice između Bosne i Crne Gore. Njena lokacija je samo nekoliko metara udaljena od mjesta gdje se Piva i Tara spajaju u rijeku Drinu. Fočaci su to pjesnički opisali kao mjesto gdje “umiru Tara i Piva, a rađa se Drina”. Kanjon Drine, drugi po dubini kanjon u Evropi, odmah iza kanjona Tare, je najdublji upravo u oblasti Divlje rijeke.

Rafting Republika Divlja rijeka je uređena kao moderno rafting naselje sa rustičnim bungalovima, očuvanim prirodnim okruženjem i replikama starih seoskih kućica. Cio kompleks je osmišljen da odražava harmoniju modernog, prirodnog i tradicionalnog. Cilj nam je da pružimo ugodan boravak i nezaboravno iskustvo za sve goste.

Ovo mjesto je svojevremeno bilo rimsko selo. Zbog toga se, prilikom izgradnje kompleksa, vodilo računa o očuvanju svakog drveta i kamena da bi održali duh starog vremena i originalne ljepote samog mjesta. Jedino je rafting naselje u blizini sa prirodnom hladovinom, čak i u toku najvrelijih ljetnih dana. Posjedujemo veliki broj jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih bungalova i apartmana kao i sedam glinenih kućica izgrađenih u "bondruk" stilu koji predstavlja stari tip gradnje, davno korišćen u Srbiji i Bosni, za izgradnju najzdravijih kućnih okruženja. Dodatno, u Divljoj rijeci se nalazi i restoran sa sto raspoloživih mjesta gdje možete uživati u specijalitetima prave domaće kuhinje kao i u nekim od najboljih jela u cijelom regionu. Moguće je šetati širom kompleksa, te do obližnjeg ušća Tare u Drinu i okolnih sela.

Divlja rijeka ima izuzetnu saradnju sa Nacionalnim parkom Sutjeska. Na teritoriji parka se nalaze neke od najljepših lokacija na cijelom Balkanu uključujući kanjone Hrčavke i Sutjeske, velelepna jezera Zelengore i najviši vrh Bosne, Maglić. Zahvaljući ovoj saradnji, domaćini Divlje rijeke su u mogućnosti da organizuju veliki broj izleta i ekskluzivnih atrakcija poput kajakinga, kanjoninga, jahanja, Jeep safari-ja... uz klasične rafting avanture.

Na kraju, samo možemo dodati, ne čekajte ni trenutak, posjetite Divlju rijeku, uživajte u najboljim avanturama unutar kanjona Tare i stvorite sjećanja za cio život.

Poruka